Отмениха пак решение за сметосъбирането, Иво Димов - няма да потънем в боклук

КЗК е отменила решението за допълнителното споразумение за сметопочистването на Димитровград

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени като незаконосъобразно решение на кмета Иво Димов, с което е открита обществена поръчка по „договаряне без обявление” за сметосъбирането в Община Димитровград.

Става дума за допълнително споразумение, сключено с "Нео Титан" за срок от 1 година, понеже договора на фирмата, почиствала града и общината е изтекъл през август, поясни Иво Димов.

Докато тече процедурата по новата обществена поръчка от Общината се опасявали, че няма кой да събира отпадъците.

Според КЗК обаче,  няма достатъчно основания за договаряне без обявление. Според Закона за обществените поръчки, такива са събития от извънареден характер, каквито проверката на Комисията не е установила.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Димов заяви, че решението на КЗК е неправомерно и Общината ще го обжалва пред Висшия административен съд /ВАС/ в 14 -дневен срок.

"Законът ми позволява да сключа такова споразумение, спазил съм го. Преценил съм, че е по-добре то да бъде с фирма, която е отговаряла за сметопочистването на града, отколкото с нова такава", каза градоначалникът. По думите му, няма опасност сметосъбирането в града и общината да забуксува и града да потъне в боклук.

Междувременно в началото на ноември КЗК отмени и друго решениена димитровградския кмет, свързано с  откриване на нова процедурата за обществена поръчка за сметсъбирането, сметоизвозването и чистотата в Общината. В основата са жалби на две от фирмите - "Грийн партнърс - БКС" и "Волф милениум".

Комисията тогава прецени, че в документацията за участие има незаконосъобразни и дискриминационни условия в документацията за участие. От Общината заявиха, че ще направят промени в условията за участие в поръчката, но бяха категорични, че няма да облажват решението.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини