КНСБ прави митинг на 20-ти, "забранен" за политици и други "протестъри"

КНСБ никога не е участвала в задкулисни действия и тъмни сценарии, гарантира председателят на синдиката Пламен Димитров. Той отказа да приеме тезата, че има разделение и разрив в отношенията с КТ „Подкрепа", въпреки острата декларация от тяхна страна по-рано днес и провалената обща пресконференция.

Според Димитров причина за отказа от съвместни действия е датата на протеста, предложен от КНСБ.
На 20 ноември Конфедерацията ще организира протестен митинг в столицата, а от КТ „Подкрепа" според Димитров са имали нужда от повече време, за да съгласуват действията си.

Пламен Димитров обяви, че решението е взето, след като между 1800 членове на синдиката е проведено проучване относно нагласите. 51% от хората са поискали чисто синдикална акция и поради тази причина в протестът няма да бъдат допускани политически изказвания и намеса на други протестиращи или контрапротестиращи, обяви Димитров.

Исканията на митинга ще бъдат изцяло социално-икономически и ще бъдат свързани с настояване за по-високи доходи, изпълнение на поети ангажименти и промени в законодателството, гарантиращи изплащането на заплати и възможността за сдружение.

Шествието ще тръгне от сградата на КНСБ малко след 11:00 часа на 20 ноември, като първо ще връчи декларация на здравния министър Таня Андреева с исканията на синдикатите в сектора.
Множеството ще продължи към Министерски съвет, където ще бъде връчена друга декларация на правителството, след което ще стигне пред Народното събрание, за където се предвижда основната част от митинга с начало 12:30 часа.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини