Търсят алтернативни варианти за нови паркоместа на Бабин пазар

Проблемът с придвижването по улицата от северния край на Бабин пазар продължава да стои

Алтернативни варианти за осигуряване на допълнителни паркоместа на Бабин пазар обсъжда Община Димитровград. Една от възможностите е паркинг на самия пазар в пространството между сградата на ПМГ "Ив.Вазов" и зеленчуковите маси.

Това гласи отговор на кмета Иво Димов на питане, отправено от съветника Диян Георгиев. Последният се интересува как върви обследването на възможността да бъдат осигурени допълнителни места за автомобилите, посещаващи тържището.

През юни Общинският съвет прие решение, с което ангажира кмета да направи проучване за паркинг върху тротоарната площ от северния край на пазара.

Част от търговците тогава подкрепиха идеята с мотива, че хората, паркиращи автомобилите си пречат на движението в района на ПМГ "Ив.Вазов".

Според други обаче, ще бъдат унижощени тревни площи от парка, ако бъдат направени места за спиране. Такава възможност категорично изключва авторът на идеята Диян Георгиев. По думите му, за обособяване на паркоместа ще бъде използвана само площта на тротоара, без да бъде засегнат парка. Възможно е да се поставят само бетонови плочки, по подобие на тези до сградата на ДСК, коментира Георгиев.

Към момента администрацията продължава с обследването на идеята за допълнителни места за паркиране в северния край на Бабин пазар, става ясно от отговора на градоначалника.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В момента общината обследва идеята дали е удачно този тротоар да се превърне в паркинг
Част от живеещите на ул."Елин Пелин" са на мнение, че трафикът по улицата е нетърпим
Една от обсъжданите възможности е паркоместа между масите и сградата на ПМГ
Живеещите наоколо се оплакват от нетърпим трафик

На Бабин пазар напливът от посетители е голям
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини