Насрочиха дата на конкурса за шеф на болницата в Димитровград

Болницата в Димитровград пак търси управител

Конкурс за управител на МБАЛ"Св.Екатерина" в Димитровград бе обявен преди дни на сайта на Общината. Датата на провеждането му е 27 ноември 2013 г., а документи за участие се подават до този петък- 1 ноември.

Образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт са част от изискванията към желаещите да се явят на конкурса. 

Те може да притежават и образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването.

Нужен е също и пет години трудов стаж като лекар или икономист, а също и управленски опит.

Надпреварата е в синхрон с решение на Общинския съвет от края на месец септември. Тогава местните парламентаристи определиха, че за трети подерен път ще се търси подходящ управник на димитровградското здравно заведение.

Избрана бе и петчленна комисия с председател шефът на ОбС-Димитровград Стефан Димитров, която ще препитва кандидатите в три етапа - проверка на пълнотата на подадените документи, представяне на програма за развитието на болницата за 3-годишен период и събеседване с явилите се участници.

Припомняме, че първия конкурс се провали, а във втория за победител бе обявен д-р Християн Стойков, но кандидатурата му не бе одобрена от Общинския съвет в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини