БСП пробвала отмяна на плоския данък, ДПС против

БСП е пробвала отпадане на плоския данък още в бюджет 2014, стана ясно от думите на шефката на парламентарната социална комисия пред конференцията на БСП - София, вчера. "Няма да можем да махнем плоския данък. Имаме само 84 гласа и ДПС пречи", заяви тя и обясни, че това е причината БСП да не изпълни предизборното си обещание.

Нинова даде да се разбере и за още противоречия между левите и ДПС: "Първият бюджет на Пламен Орешарски беше предварително приет много трудно от колегите от ДПС и претърпя промени." Не обясни обаче по кои конкретно точки са били разногласията с движението.

Другото обещание на левите към избирателите - отмяната на данъка върху лихвите, пък ще се реализира през 2017 г., защото кабинетът отказал отпадането му сега. От 2014 г. обаче започва поетапното му намаляване с по 2%, напомни Нинова.

Като успех в проектобюджета тя отчете на първо място предвидените 11 млрд. лева за социална политика, връщане на швейцарското правило за пенсиите, коледни надбавки за възрастните, замразяване на годините и стажа за пенсия, таксата от 1 лв. за лекар за вързастните.

Фирми да плащат последните две години от обучението на студенти, които после да постъпват на работа при тях, лансират от БСП като част от образователната реформа. 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини