Кметове разказаха за тормоза от „тефтерчето на Златанов”

Комисията за тефтерчето на Филип Златанов изслуша кметове и общински съветници, „жертви" на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Олимпиецът ни Иван Лебанов, кмет на Велинград, посочи, че не обича да се оплаква, но е крайно време да се кажат нещата. Близо 3 години и половина аз и администрацията на общината сме подложени на постоянни проверки и натиск, каза кметът на курортния град, като това според него се отразило на работата на хората. Някои от проверяващите дори споделили, че няма нищо нередно в работата на кметството, но трябвало да намерят нещо. Проверяващите се заели с обществените поръчки, като едва тази седмица Лебанов ще бъде изслушан в комисията за конфликт на интереси. Разпореждането в скандалното тефтерче е той да бъде ударен за обществените поръчки.

Не познавам Филип Златанов, никога не съм го срещал, каза той. От медиите разбрал, че е попаднал в записките му. На 19 декември 2012 е заведен сигнала срещу него в бившата комисия на Филип Златанов. Смятам, че не съм удобен на политическите сили и явно искат да ме свалят от поста, който заемам, така кметът на Велинград си обяснява появата си в тефтерчето на Филип Златанов. Оказа се, че Лебанов не познава Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

Милчо Доцов, бивш кмет на Берковица, е в конфликт на интереси заради снаха си, която е назначена за младши одитор в общината. Според експертите на комисията на Златанов, Доцов е можел да влияе на проверките на снаха си. За по-малко от 45 дена комисията събира нужните доказателства и два дни преди кметските избори, Доцов е анатемосан окончателно. Сигналът срещу него в комисията на Златанов е подаден от 4-ма общинари на ГЕРБ в града. Един от герберите, подали сигнала срещу него, сега е депутат в 42 НС - Петя Аврамова. Доцов обясни, че снаха му е назначена на работа година преди да се харесат със сина му. За любовта граници няма, какво да направим, коментира председателят на анкетната комисия Кирил Добрев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини