Уволниха дисциплинарно водача на протеста в Благоевград

Венцислав Кавазов - водещият на протестите срещу областния управител на Благоевград Муса Палев и правителството на Пламен Орешарски, е уволнен дисциплинарно от служба "Земеделие", съобщи агенция КРОСС.

Заповедта е подписана от новоназначения директор Мохамед Рушидов на 7 октомври. Кавазов бе шофьор на детронирания неотдавна шеф Кирил Укев. Същият ден е парафирано и предизвестнието за прекратяване на трудовото правоотношение.

"В един и същи ден от държавната служба са издали три документа. Получих предизвестието заедно със заповедта, а също така бе редактирана и трудовата ми характеристика. В мотивите за уволнение е посочено, че не притежавам свидетелство за правоуправление на МПС - категория "С".

До този момент всички шофьори са с категория "В", явно сега премиерът Пламен Орешарски е решил да закупи тирове за областната земеделска дирекция", коментира пред Дарик Венцислав Кавазов.

"Убеден съм, че уволнението ми е под натиск от страна на партийните централи на ДПС и БСП. Самият директор Рушидов не е реваншист, познаваме се като колеги от 2010 година, когато оглави общинската служба "Земеделие" в Петрич. Обсъждаме с представители от други щабове на протестите в страната депозиране на искане за референдум относно Закона за лустрацията. Призовавам всички, които са част от народните бунтове срещу настоящото управленско статукво в Благоевградско, да не се страхуват от налаганите репресии и да търсят помощ от нас. Предстои да регистрираме в съда Гражданско сдружение за обществен контрол", каза Венцислав Кавазов.

"Няма да спрем да се борим срещу кадровата политика на ДПС и конкретно на депутата Ахмед Башев. Ще останем на хамаците пред Областната администрация и през зимните месеци. До дни гражданските протести ескалират", прогнозира Илия Сивиков.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини