Пътища в гаранция - ремонтирани с дефекти

След проверка на ремонтирани по ОП „Регионално развитие” 61 обекта в гаранционен срок е станало ясно, че при 80% от тях има дефекти. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, предаде БТВ. Най-често става въпрос за отваряне на фуга между две ленти за движение, поява на пукнатини, изтрита пътна маркировка.  

В момента се работи по пътни обекти с обща дължина над 1100 км. на стойност над 1,5 млрд. лева заедно със съоръженията, отчете министърът.

По думите й заради допълнителни договори строителството на магистрала "Тракия" се е оскъпило с 18 млн. лева, а при магистрала "Люлин" общо платените средства надвишават първоначалната стойност на договора с 35 на сто отново заради допълнителни разходи. Проблем се появява и с пътните тунели по тази магистрала, заради некачествено изпълнение и неправилно инженерно решение.

„От всичко, което прочетох за отчета на 100-те дни управление на министър Терзиева, мога да направя извода, че тя очевидно се нуждае от от още време, за да вникне в същността и функциите на министерството”, заяви бившият регионален министър от кабинета „Борисов” Лиляна Павлова, цитирана от „Фокус”.  

„Ако погледнем моя отчет и презентация, когато предавах на 13 март позицията си на служебния министър, направихме детайлен отчет по сектори какво е свършено и какво е започнато като реформи. За съжаление днес, шест месеца по-късно виждаме, че г-жа Терзиева не може да отчете напредък от тогава, от това, което и аз съм отчела като свършено”, допълни Павлова.

По отношение на автомагистрала „Люлин” Павлова каза, че министър Терзиева се опитва да претопли стара манджа. „Този казус неведнъж е изговарян, допълнителните средства са след преговори, сумата е значително намалена, а това, че е паднала облицовката на един тунел, която е за украса и в момента те си приписват нещо за този тунел е само една ПР акция и нищо повече”.

По думите на Павлова това, което се твърди за автомагистрала „Тракия”, не е вярно. „Всички знаем, че с допълнително осигурени средства, още началото на мандата на правителството се дадоха допълнителни средства за влажните почви на магистралата, по самите договори за строителството на магистралата няма никакво оскъпяване”, каза бившият министър.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини