#ДАНСwithme за 92-и път, въпреки дъжда

За 92-ра поредна вечер протестиращите излязоха, за да изразят недоволството си от управлението на правителството. Лошото време не попречи на хората да се съберат пред сградата на Министерски съвет с искане за оставка на кабинета "Орешарски".

Малко преди 20:00 ч. шествието пое по традиционния си маршрут към Народното събрание, където обикновено приключва протестът.

Хората заявиха, че въпреки дъжда и атмосферните условия, няма да се откажат от своите искания за оставка на кабинета „Орешарски".

По-рано днес председателят на Групата на социалдемократите в Европарламента Ханес Свобода се срещна с премиера Пламен Орешарски и с представители на протестиращите срещу кабинета от организацията "Протестна мрежа".

"Останахме с впечатлението, че той си тръгна информиран от срещата за ситуацията в България. Това, с което и двете страни се съгласихме, е, че разделение между политическата и икономическата сила е абсолютно необходимо", заяви Асен Генов, "Протестна мрежа".

След срещата с представители на "Протестна мрежа" Свобода подчерта необходимостта от нов изборен кодекс, който да осигури повече прозрачност.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини