Стягат пародиен контрапротест - манифестация за 9 септември

„Помните ли онези кадри: работници с лозунги "Слава на БКП"; електрокари, придържащи портрети на Маркс, Енгелс и Георги Димитров; маршируващи под строй комсомолци с червени знамена?” Това се пита в група във Фейсбук, която предлага организирането на “контра(банда)-протест” на 9 септември.

"Спонтанните" контрапротести в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски ни напомнят на манифестациите от онова време, без помпозния декор, но белязани от същата абсурдност. Демонстрация на подкрепа по задължение, без убеждение”, се казва още в описанието на групата, предаде бтв.

„Нека да разобличим абсурда. Да организираме с подръчни средства деветосептемврийска манифестация (пародиен контрапротест) в подкрепа на правителството на Олигарски. Да покажем приликите на този режим с онзи, преди 1989-та”, зоват организаторите.

„Донесете червени знамена/флагчета и чавдарски/пионерски връзки, ако имате такива в мазетата и по таваните. Или пък помолете приятели от театъра за съдействие. Огранизаторите ще направят плакати/лозунги в стила на някогашните, но ще се радваме, ако се включите към инициативата със свои идеи”, се казва още във Фейсбук групата, в която до днес членуваха над 300 души.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини