Ден 83. Хиляди и на вечерния протест срещу властта

Сн.: facebook.com/NOрешарски

Недоволните продължават протестите с неотменното искане за оставка на правителството, продължават и проявите на подкрепящите кабинета.

За 83 ден се събраха протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски, съобщи БТА. Шествието започна от сградата на Министерския съвет и тръгна по бул. "Цар Освободител" в посока към Народното събрание.

По данни на МВР към 20 часа протестиращите са били 4000, но според участници в протеста са били повече.

Недоволните от правителството отново издигнаха плакати, развяваха българския флаг и скандираха "Оставка" и "Червени боклуци". Пред сградата на Народно събрание имаше други протестиращи, които ги очакваха. Сградата на парламента беше оградена с метални заграждения, зад които имаше силно полицейско присъствие.

Протестиращите скандираха „мафия”, „оставка”, „червени боклуци”. Лозунгите им гласяха „Не погребвайте държавата ни”, „Пускайте кокала - ще хванем тоягата” и „Червена мафия". Част от протестиращите бяха облечени в жилетки с надпис "Антиконфликти".

Стотици блокираха движението на Орлов мост,  но от булевард „Цар Освободител” към Орлов мост се присъдениха няколко хиляди протестиращи, предаде Агенция „Фокус”.

По-рано днес народни представители от Парламентарната група на Коалиция за България се срещнаха с контрапротестиращите до парламента.

Дошлите да изразят подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски са посрещнали депутатите с наставления в никакъв случай да не подават оставка, а да работят активно, защото имат одобрението им.

На журналистически въпрос какво ще каже за мнението на другите протестиращи заместник-председателят на ПГ на КБ Корнелия Нинова е отговорила, че отговорност на депутатите е да съберат тези мнения в сградата на Народното събрание, която на практика разделяше единия от другия протест.

"Зрелостта на политиците ще проличи от това дали ще се обединим около важни за всички неща като образование, здравеопазване, работни места, доходи и др.", е казала още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини