Колоездачи от Бургас грабнаха първата купа "Димитровград"

Колоездачите от Бургас са първите носители на купа "Димитровград"

Колоездачен клуб "Бургас" стана първият носител на купа "Димитровград" в организираното от Общината и местния клуб "Обороти" велосипедно състезание. То бе посветено на 66-ия рожден ден на града и се проведе в рамките на два дни. Освен купата, участниците от морския град взеха и парична награда от 500 лв., осигурена от Община Димитровград.

Днес в надпреварата по направление Димитровград- Хасково-Минерални бани стартираха 30 състезатели. Първи във възрастовата група до 39 години стана Чавдар Денков от Бургас, който финишира за време 1 час и 46 мин.

При участниците до 49 години със злато се окичи Росен Станчев от Русе, а в групата на над 59-годишните победител е Йордан Йорданов от Сливен.

При ветераните над 60 години златото грабна Неделчо Петров от клуб "Сините камъни"-Сливен.

Купата на Димитровград и част от медалите връчи кметът Иво Димов, който благодари на участниците, че са уважили състезанието. Димов посочи, че се надява велосипедната надпревара да се превърне в традиция за Димитровград.

Бургазлии поляха победата с шампанско

Медали бяха раздадени и в индивидуалното състезание по часовник, която се проведе вчера на отсечка от димитровградския булевард "Раковски". Тук отличията раздаде депутатът от ГЕРБ Владимир Митрушев, който е основния инициатор на велосъстезанието "Купа Димитровград".

Както писахме, във възрастовата група до 39 години първи е бургазлията Радослав Константинов, при 49-годишните златото взе Росен Станчев от клуба в Русе, а над 59-години първи стана Манол Стоянов от Елин Пелин. Неделчо Петров от Сливен се представи отлично при участниците над 60-годишна възраст и завоюва първото място.

Димитровградският клуб "Обороти" бе достойно представен от двама състезатели Росен Тодоров и Николай Митев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Росен Станчев от клуба в Русе стана първи при 49-годишните

Депутатът Владимир Митрушев е основния инициатор на велосъстезанието "Купа Димитровград"

Колоездачите на старта на състезанието тази сутрин
Началото на надпреварата бе поставено пред сградата на Община Димитровград

Участниците в състезанието за купа "Димитровград" преминават през Хасково
Представителите на клуб "Обороти" Росен Тодоров и Николай Митев

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини