Фейслифт на Audi A8 - LED светлини и масаж (видео)

След поредица от тийзъри Audi най-накрая показа фейслифта на своя A8/S8. 

 
По отношение на дизайна веднага виждаме, че той е по-скоро еволюционен – с леко променена предна броня, нова предна решетка и повече извивки при предния капак. От Audi предлагат фейслифта на лимузината със стандартни предни LED светлини, а като опция идват и революционните матрични LED светлини, включващи по 25 отделни диода, които могат да се включват/изключват поотделно в зависимост от пътните условия. Германците предлага и LED мигачи – с по 18 диода отпред и с по 24 отзад. 
 
Отзад откриваме по-плоски LED фарове, както и променена броня, в която са интегрирани два ромбоидни ауспуха. Налице са още елегантни хромирани ивици, както и лъскави черни рамки на прозорците. Германците предлагат A8/S8 в 12 различни цвята (5 от тях са нови), както и с разнообразни лети джанти, чийто размер може да достигне до 21 цола. 
 
По отношение на двигателите лимузината ще се предлага с 3-литров TFSI двигател с 310 к.с., с 4-литров битурбо V8 TFSI с 435 к.с., с 3-литров TDI с 258 к.с., както и с 4.2-литров TDI с 385 к.с. Трябва да споменем и флагмана A8 L W12, който разполага с 6.3-литров агрегат с 500 коня, както и S8 с неговия 4-литров TFSI. 
 
Audi A8 Hybrid е оборудван с литиево-йонна батерия, 2-литров TFSI двигател и електрически мотор. Резултатът е комбинирана мощност от 245 к.с. и въртящ момент от 480 Нм. Съответно двигателят задвижва предните колела, докато електрическият мотор отговаря за задните. 
 
Ако се преместим отвътре, ще открием „вентилирани“ предни седалки с функция за масаж, както и опцията за електронно регулируеми задни седалки за A8 и A8 L. За фейслифта германците са оптимизирали и редица от своите системи за безопасност. 
 
Стартовата цена на Audi A8 е 74 500 евро. Първите доставки ще започнат през ноември.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини