Съкращават сроковете за издаване на документи в Община Димитровград?

Кметът предлага съкращение на сроковете за извършване на услуги в Центъра за информация на гражданите в Общината

Съкращение на сроковете за издаване на различни документи, подадени в Центъра за обслужване на гражданите в Общината предлага кметът Иво Димов.

Вместо за 10 работни дни, обикновената услуга да се извършва за 5 дни.

Бързата да е с продължителност 3 работни дни вместо 5, а експресната да се изпълнява в рамките на 1 ден, настоява градоначалникът. Предложението е оформено като докладна, която ще бъде разгледана на сесия на Общинския съвет на 25 юли.

Съкращение на сроковете се предвиждат и за услугите, предлагани в Отдел "Приходи" към Общината. Обикновенната услуга да се изпълнява за 3 дни, а експресната - в рамките до 8 работни часа, пише в докладната.

Градоначалникът дава идея и за намаление на цените на копирните услуги при обслужването на фирми и граждани в тукашната администрация. Едностранното копие да стане 10 ст., а двустранното -15 ст. е предложението. Досега цените са съответно 0,20 лв. и 0,30 лв. за копиране на документ.

Припомняме, че от началото на месец юли в сила влезе ново работно време на Центъра за обслужване на гражданите и отдел "Приходи". Там обслужването на граждани и фирми през лятото ще започва в 7:30 часа, вместо с час по-късно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини