Община Харманли ремонтира блок за социално слаби млади семейства

Община Харманли ще обособи блок за жилища за социално слаби млади семейства. Това реши Общинският съвет. За целта той отпусна 150 000 лева за ремонта на сградата на бишата администрация на тютюнева промишленост.

Парите са от капиталовите разходи на общината. 78 400 лева от тях са от целева субсидията, а 71 600 лева са от собствени приходи. С тези средства общината ще финансира основен ремонт на сградата. Тя бе закупена от общината преди 4 години срещу 100 000 лева. Още тогава идеята бе в нея да се настанят социално слаби семейства в общински жилища.

Общинският съвет в Харманли прие и цени за продажбата на дивечови птици и цени на фиданки от разсадника.

След успешното прикрючване на проект за опазване на биоразнообразието в региона, реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз става ясно, че във волиера в село Славяново има условия за люпене и отглеждане на дивечови птици. Най -евтините струват 3,18 лв - това е еднодневен кеклик, а най - скъпо ще се продават фазани – по 18, 90 лв. Общината ще продава още токачки и полудиви патици.

Общинските съветници одобриха и ценоразпис на фиданките от разсадника в Славяново. Най - скъп е смърчът - 10 лева, но има и бяла акация по 17 стотинки.

Общинските съветници гласуваха още Салим Кадир Ибрям да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на село Шишманово до провеждането на частични избори за кмет в селото. Това ще стане след указ на президента. До назначаването на нов кмет се стигна след като избраният на поста емигрира в Западна Европа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини