ДПС: Възможно е и друго правителство в рамките на това Народно събрание

”Законът за политическите партии навлиза във фаза, в която трябва да се разгледа окончателно в правната комисия", заяви заместник-председателят на Народното събрание Христо Бисеров в интервю за предаването "Неделя 150" по БНР.

На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, Бисеров каза: "ДАНС трябва да работи, да има титуляр. Така че не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички". За СРС-тата Бисеров коментира, че трябва да има съотносителност между използваните СРС-та и получените веществени доказателства: "На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика. Години наред публично се обсъждаше това, най-после намерихме решимост да премахнем този текст и вече само заради това, че има СРС няма да се закриват заседания. Ако има други причини, това е друго".

За ГДБОП Бисеров посочи, че това е била една от структурите, която е генерирала сериозни напрежения: "Неслучайно шефът на БОП беше отстранен, шефове на СДОТО се оказаха, че са ангажирани с дейността на Цветанов, за която той сега е разследван". Депутатът от ДПС и заместник-председател на парламента Христо Бисеров допусна, че е възможно и друго правителство в рамките на това Народно събрание. "Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер", каза Христо Бисеров. "Живеем във времето, когато в едно НС последователното избиране на повече от едно, повече от две правителства, е нещо нормално. Народното събрание задава и правителството е продукт на изготвената политика в Народното събрание и тогава не се поставя съдбата на Народното събрание в политическия цикъл, в който се намира страната, съдбата на едно единствено правителство и на един единствен премиер. Така че не трябва да се гледа на едно правителство като правителство избрано за целия мандат на едно Народно събрание", каза още той.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини