Наш тръшна борец на Гриша Ганчев

Божидар Бояджиев/вляво/ е терминатор на народните борби

Почти натурализирания казaнлъчанин Божидар Бояджиев направи мини сензация на народните борби в Тополовградско ,където тръшна на земята не кой да е, а световния шампион в този спорт Михаил Ганев. Бояджиев, който годишно идва поне дузина пъти в Хасковско и е почти като осиновен от местните треньори, е многократен победител на турнири по народна борба. Досега обяче никога не бе срещал борец от рангла на Ганев. Последният е №1 на планетата от Москва 2010-та година, европейски вицешампион от миналата година в Белград и автор на една от най-великите победи в българската борба. През 2007-ма година 22-годишният тогава Мишо надвива считаният за непобедим руснакак Бувайсар Сайтиев в схватка от световно първенство. Ганев е известен и с това, че е подопечен на най-големия спортен меценат в България Гриша Ганчев. Подобна слава му изигра лоша шега на 26-ти декември 2010-та, когато борецът бе намушкан с нож в габровска дискотека след пиянски скандал. Лекарите едва спасиха живота му.

Респектиращата биография на съперника хич не стресна Бояджиев, който тръшна Ганев и взе паричната премия от 500 лв. Тази година на народните борби се раздават пари вместо телета. Криза.

Местната шампионка Ива Росенова също се класира за финалната схватка в абсолютната категория при жените-до 75 кг, но загуби от значително по-тежката от нея ветеранка Мария Учикова. Ива иначе е титуларка в национала в кат. до 55 кг, а нейната съперничка обичайно се бори до 63 кг.

Народните борби край манастира Света Троица край Тополовград са ежегодни. Обикновено съборът там продължава с голямо надпяване на народни изпълнители от Южна България.

Г.Христов

Ива Росенова се бори успешно до финала
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини