Унищожиха контрабандни цигари и дрога

снимка: Агенция " Митници"

Дрога за над 43 млн. лв. хиляди контрабандни цигари бяха унищожени днес под контрола на митническите власти.

Четири месеца след последното унищожаване, в инсинератора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, изгоряха над 450 кг. наркотични вещества, от които 282 кг. марихуана, 51 кг. хероин, 60 кг. кокаин, 43 кг. амфетамин и други по над 950 наказателни производства. Унищожават се само тези количества наркотични вещества, за които има влезли в сила присъди или за тях са издадени постановления на прокуратурата. Наркотиците са задържани от Агенция “Митници” и Министерство на вътрешните работи.

Това е 41-та процедура за 11 години на Агенция “Митници” по унищожаване на наркотични вещества с общо количество близо 31,847 тона.

Също днес под контрола на Митница Свеленград бяха затрити над 860 000 къса цигари без акцизен бандерол бяха унищожени днес под контрола на митница Свиленград. За шести път през тази година това става чрез механично машинно нарязване на опаковките и цигарите в тях.

Папиросите са конфискувани при митнически проверки за спазване на акцизното законодателство на територията на Хасковска област.

От началото на годината до сега под контрола на Митница Свиленград чрез механичното нарязване са унищожени над 5,5 милиона къса контрабандни цигари

 От началото на месец юни до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали над четвърт милион къса цигари и 147 кг тютюн за пушене. Иззети са 9454 кутии цигари, закупени от Република Турция от 235 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3241 кутии цигари, за които са съставени 62 акта.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини