Орешарски прие оттеглянето на Делян Пеевски

Министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че приема заявлението на Делян Пеевски да се оттегли от поста председател на ДАНС. „Решението бе съгласувано с мен и ръководителите на политическите партии БСП и ДПС - Сергей Станишев и Лютви Местан, като проява на отговорност и зрялост в създалата се ситуация", се посочва в позиция на министър-председателя, съобщиха от правителствената информационна служба.

Получих уверение на ръководителите на парламентарните групи, които подкрепят правителството, че ще инициират отмяна на решението на парламента за председател на ДАНС. Това отваря пред мен възможност да предложа нова кандидатура след консултации, заявява Орешарски.

По-рано през деня в писмо до медиите избраният в петък за шеф на ДАНС Делян Пеевски заяви, че е приел да изпълнява отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. "Пак в тяхно име, съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми", добави депутатът от ДПС.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини