Сопотчани извадиха отново черешовото топче

Гражданите на град Сопот възнамеряват да не допуснат влизането на частен съдебен изпълнител в общината. Ако се стигне до изземване на имуществото, хората са готови да блокират и Подбалканския път, предаде Нова телевизия.

В 11 часа във вторник трябва да започне описването на имущество и изземането на два сървъра, компютри и обзавеждане от сградата на общината. Кметът Веселин Личев предупреди, че така ще бъде блокирано обслужването на гражданите.

Община Сопот има дълг към фирмата, изградила пречиствателната станция в града. До момента са изплатени 15 от 18 милиона лева, а за останалите общината се надява да получи заем от държавата.

Според хората от Сопот, търгът няма да покрие нищо от дълга към фирмата, която не е получила парите си по договор заради корекция на отпуснатите от Министерството на екологията суми. Според Личев парите (около 4.5 млн. лв.) трябва да дойдат от Национален фонд. "Тези средства ги няма в общината, само безлихвен заем може да ни спаси", допълни той.

"Не за първи път се насрочва публична продан на тези движими вещи. На 25 април 2014 г. ние отново бяхме пристъпили към насрочване на публична продан на същите тези движими вещи, които са описани към нас. Само че тогава се депозира една сума по изпълнителното дело и тогава взискателят пожела да се отложи публичната продан, по-скоро той я спря", обясни Мариана Обретенова, частен-съдебен изпълнител.  

Частният-съдебен изпълнител видя политически мотив в действията на кмета и подготовка за местните избори.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини