Кулагин - стилистът „погребал“ Вулева

Дали скандалът го следва по петите или той него, е трудно да се каже. Факт е обаче, че Валентин Кулагин е винаги във водовъртежа на хайлайф интригата. Името му е популярно отдавна в модните среди като един от най-младите талантливи гримьори и стилисти. Работил е за най-успешните бг звезди. Името му направо взриви интернет пространството, когато “погреба” Абена Вулева във Фейсбук. Типичен представител е на зодия Дева - чувствителен, вироглав и педант във всичко, което прави.

Вальо, доста си колоритен, изявяваш се в различни сфери - като гримьор, стилист, импресарио, дори имаш прощъпулник и като водещ на тв предаване. Кой си ти всъщност?

Имам бeкграунд и самочувствие, че съм талантлив. А в България да носиш славата на популярно лице никак не е лесно. 

Имаш много екстравагантни хрумвания за грима и визията на звездите, с които си работил. В семейството ти има ли други хора на изкуството?

Не. Фамилията Кулагин идва от баща ми, който е руснак. Роден съм в Москва, но когато съм бил много малък, семейството ми се е преместило в Хасково. Родителите ми се разделиха и всъщност ме отгледаха баба ми и дядо ми по майчина линия. С майка ми не съм прекарал и един ден от съзнателния си живот като семейство. 

Смяташ ли, че този факт те е ощетил по някакъв начин?

С майка ми по принцип винаги сме били много близки. А за това, че баба и дядо ме отгледаха, мога да кажа само положителни неща. Бях на три години когато започнах да познавам буквите от заглавията на книгите в огромната библиотека в дома им и съвсем скоро започнах да чета. Имах щастливо детство и за разлика от повечето си връстници бях свободен да правя каквото реша. Те ме научиха обаче и да нося отговорност за постъпките си. На пет години спечелих и първите си пари с труд. Понеже рисувах хубаво и имах фантазия, започнах да си измислям разказчета, които илюстрирах. Комшиите от блока в кв. „Орфей“ направо бяха луди за тях. Купуваха ги и ми плащаха по 2-3 стотинки. Понеже „бизнесът“ тръгна добре и се разрасна, започнах да пиша и рисувам разказчетата с продължение. Бързо се прославих със сръчната си ръка и на 7 години вече имах своите първи модели. Бях най-търсеното хлапе от тийнейджърките. Момичетата от квартала чакаха на опашка да им слагам очна линия. Оттогава е и влечението ми към вълшебството на грима. За благодарност каките от квартала ме водеха на дискотека. Така още от ранна възраст станах ”клубно чудовище”. В Хасково завърших в Икономическия техникум "Компютърни технологии". Майка ми много искаше да продължа да уча за адвокат или фармацевт. Реших да продължа в София в специалността "Моден дизайн". Следващата ми стъпка беше когато след 100 дни кастинг и десетки кандидати бях избран за рекламно лице за България на американски гигант в декоративната козметика. Така минах и специално обучение на много високо ниво в бранша за грим в щатите. 

Защо смяташ, че избраха точно теб?

Смятам, че преборих конкуренцията с ярката си индивидуалност. 

 Стилист си на много от звездите у нас. В същото време носиш имиджа на скандална личност и си непрекъснато във водовъртежа на хайлайф клюките. Скандалът ли те следва по петите или ти него?

В България скандалът изцяло продава и помага. А при мен с интригите се получава така, защото много ми завиждат, понеже аз съм Валентин Кулагин. 

Кажи нещо, което никой не знае за теб.

Малко известен факт, дори и на най-близките в обкръжението ми е, че съм се родил в деня, в който е починал прадядо ми Желязко. 

Изглеждаш доста колоритно. Дразниш ли се, когато те заглеждат по улиците и те коментират?

Свикнал съм. А и все още за мнения такса не взимам. 

Работил си за най-успешните бг звезди през последните години, а и за чужди. Кои са най-капризните?

Обикновено тези, които са най-безпарични. Галя от бившия дует „Каризма“ от три години ми дължи 1000 лв. за услуги, за които ме беше наела като гримьор и стилист. 

Извади два броя от собствено шоу “Къща Кулагин”. В едното хвърли бомба в пространството, като разбличи Азис за прословутата му операция на пениса и доказа, че това не е вярно. Извади на бял свят и информацията от първо лице за отнетата девственост на Деян Неделчев-Икебана от Емил Димитров. После предаването ти спря. Защо?

След излъчването на първите два епизода – с Азис и Деян Икебаната развалих договора със собствениците на интернет сайта, където вървеше предаването, защото те пробваха да ми наложат цензура - нещо, за което не бяхме се разбирали. Има още два снимани епизода и те са достатъчно скандални. Мечтая да намеря подходяща медия, където да ги пусна. Но при условие, че не ми налагат пиар материали от този и онзи. Всички се правят, че търсят истината, а всъщност никой не иска да я чува. 

Скандализира преди време обществото и с разказа си за Миро, който ти е предлагал секс. Кой ти дава правото да се ровиш в личния живот на хората?

Аз имам принципи - докато работя, оставам глух и ням за всичко, което се случва около мен. Извън това обаче не се притеснявам да развявам личния живот на звездите от клубовете или различните партита. Разказвал съм за всички скандални неща, не толкова заради скандала, а защото искам за пореден път категорично да заявя, че българските звезди трябва да бъдат превъзпитани. Те са идоли на сегашното поколение и не бива да си позволяват да се държат арогантно, просташки и безотговорно. Така рушат мита за себе си и разочароват всички онези, които ги боготворят и ги следват. Една истинска звезда винаги трябва да има и мисията да възпитава, както с начина, по който изглежда, така и с примера от личния си живот. Попаднеш ли под светлината на прожекторите, нямаш оправдания за грешките си.

През 2011 год. създаденият от теб проект "The BirdCage Show” беше обявен за “най-добро клубно шоу". Танцьорки в него бяха плеймейтките Златка Димитрова-Черната и Галина Димитрова. Като певица се изявява Лейди Б. Разкажи някоя пикантерия за тази част от живота си.

Няма пикантерии. Истината е, че зад бляскавата страна на нещата стоят трагичните съдби на хора. Колкото и неестествено да звучи за едно клубно шоу, в това има социален момент. Преди да се включат в него, някои от момичетата са били жертви на домашно насилие. Така че и името на продукцията съвсем не е случайно - “Клетка за птици“. Идеята ми да беше върна смачканото самочувствие на поруганите и те отново да са с гордо вдигнати глави, както подхожда на независимите и талантливи жени. 

Очаквайте продължението на интервюто с Валентин Кулагин. Във втората част стилистът разказва как е гримирал мегазвездата Мила Йовович и най-прочутия травестит в света.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини