Четка за зъби с кофеин заменя сутрешното кафе

Четката за зъби е задължителен атрибут за всеки, който държи на личната хигиена. Без нея днес животът ни е немислим. Скоро обаче тя ще стане още по-важен елемент от ежедневието ни, защото ще има и допълнителни, съвсем необичайни предназначения.

Четката за зъби ще може да замени сутрешната чаша кафе, ще улеснява приема на лекарства и ще изпълнява ролята на средство против затлъстяване – ако това е необходимо.  

Идеята е на компанията Colgate-Palmolive. Специалистите възнамеряват да снабдят своя продукт с няколко допълнителни елементи, които не просто ще направят почистването на зъби по-приятно, но и ще предоставят възможност за реализирането на всички тези нетрадиционни предназначения. 

Тайната на иновационния продукт се крие в допълнителна съставка, която се добавя в специален мини контейнер на гърба на „главата“ на четката – там, където обикновено е разположено приспособлението за почистване на езика. Специалната добавка може да бъде с различни вкусове – ябълка, вишна, мента, или да съдържа необходимата доза кофеин, която да освежи потребителя, подобно на сутрешна чаша кафе. В случай че ползвателят приема някакво лекарствено средство, то също може да бъде добавено в „тайната“ съставка.

Интересна е и възможността четката за зъби да съдържа специални съставки, потискащи апетита и по този начин, контролиращи телесното тегло, коментират авторите на идеята.

Основното предимство на продукта е, че пести време – само за няколко минути ще сте почистили зъбите си, ще сте приели необходимата доза кофеин за ободряване и ще сте погълнали съответния медикамент. Всичко това – придружено от приятен вкус, по ваш избор. Е, разбира се, в случая с кофеина няма да изпитате същото удоволствие, както при пиенето на истинско, топло, ароматно кафе, но пък ще бъдете бодри и свежи, готови за работа.

От Colgate-Palmolive планират допълнителната съставка за пълнене на мини контейнера, с която ще се продава всяка четка за зъби, да стигне за цели три месеца.

Всъщност, толкова трае и максималният период, на който се подменят стандартните четки за зъби, припомнят производителите.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини