Загадъчно морско чудовище заснеха на плажа (видео)

Истинско морско чудовище беше изхвърлено на плаж в Нова Зеландия след мощна буря. Загадъчното същество беше заснето на видео от местната жителка Елизабет Ан, а клипът – разпространен в интернет. Видеото, на което се виждат огромни перки, отворени челюсти и остри зъби, предизвика истински порой от коментари в Мрежата и всевъзможни теории за произхода на звяра.

Към прикаченото видео Елизабет Ан пусна обръщение към многобройните потребители да публикуват информация за съществото, ако са наясно какво точно представлява то.

„Някой може ли да разпознае какво е това? Това странно морско същество беше изхвърлено на плажа Pukehina Beach на брега на залива Пленти в резултат на силна буря. То има огромна глава и зъби, както и внушителни перки. На външен вид то достига около девет метра в дължина, но е възможно задната част на тялото да е усукана в резултат на някакво нападение“, пише Елизабет Ан. Тя, както и местните жители, нямат никаква идея какво точно е животното и какъв е неговият произход.

В западната преса съществото вече има две прозвища – „дълбоководно чудовище“ (The Sun) и „морско чудовище“ (The Daily Mail). Потребителите на YouTube, където е публикувано видеото на Елизабет Ан, се раздвояват в своите мнения за звяра. Много от тях поддържат невероятни и дори мистични теории за появата на „чудовището“. Например – според голяма част от хората става дума за динозавър, вероятно тиранозавър или мозозавър. Друга част е на мнение, че това е роднина на Лохнеското чудовище от известното едноименно езеро в Шотландия. Съвсем крайно се изказват и редица потребители на YouTube, според които е заснето просто... куче.

Първите експертни оценки обаче разочароваха стотиците поддръжници на мистични теории за произхода на съществото.

Според експертът по морски бозайници Антон ван Хелден, който даде изявление по местния телевизионен канал New Zealand`s Channel 3, вероятно става дума за обикновена косатка.

Съдейки по перките, трупът принадлежи на косатка. Въпреки това, все още ми е трудно да разбера от какво точно е умряло животното“, коментира ученият. Той пояснява, че тези животни, известни също като китове-убийци, не се срещат в залива. Тяхното обичайно място на обитание са водите около остров Фиджи и Залива на изобилието, коментира още Антон ван Хелден.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини