Китай избра хасковската болница

Кен Йънг на гости на д-р Славчо Близнаков

Китай предпочита да работи с хасковската болница, защото това е най-добре развиващата се и управлявана болница в Централна и Южна България. Това заявиха днес партньорите от българската фирма „Перфект Медика“ и един от водещите световни производители на медицинска техника, китайската Майндрей, при съвместната си визита си в хасковската МБАЛ. Посещението им бе във връзка с бъдещи договори за закупуване на медицинска техника. Областната болница се кани да обяви обществена поръчка за нови апарати за хемодиализа и оборудване на интензивния сектор в Неврология, което обяснимо бе развълнувало производителят от „Поднебесната империя“. Китайският представител за Европа Кен Йънг бил само за 24 часа в България и през цялото време щял да бъде само в Хасково. Иначе Майндрей и хасковската МБАЛ си партнират от около 5 години, като към настоящият момент Клиничната лаборатория на болницата е почти изцяло оборудвана с китайска техника. Съвременна ехографска апаратура, сред които блести модерен 3D ехограф пък се използва в други отделения. 

Новата сделка обаче има известни задръжки, резюмирани накратко от изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков: „Напоследък цените на китайците станаха като на всички останали водещи производители“. А става дума за световни марки като Дрегер, Сименс, Фуджицу, Филипс и др.

На намекът китайците отговориха, че качеството им като на останалите водещи производители и няма причини да има разлика в цената. 

Както се оказа китайците произвеждат ВСИЧКО в областта на високоспециализираната медицинска апаратура. При това явно го правят и добре. Началникът на клинична лаборатория д-р Юлия Стоянова ги похвали, че купените преди 5 години апарати още работят като нови. И не само те. Като бонус, Майндрей и партньорите им лансират и лайтмотива „Като купите техниката ни, купувате и нас“. Обещанието е за 2 години гаранция и 10 години сервиз. Ние сме едно семейство обобщи Евгени Генев от Перфект Медика. А китаецът Кен Йънг засипа с похвали хасковските си „роднини“. По думите му, хасковската МБАЛ използва много иновации и модерни подходи в лечебната си дейност, което той като човек обикалящ целия свят, виждал на много малко места.

Г.Христов

Евгени Генев определи хасковската МБАЛ като "специален партньор"
Началникът на Клинична Лаборатория д-р Юлиана Стоянова е доволна от китайската техника
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини