Сергей Станишев: БСП повече от всякога е символ на промяната

„Усещам как страхът се отдръпва. От началото на годината обиколих три пъти България, срещнах се с десетки хиляди – лекари, учители, хора от малкия и средния бизнес, възрастни. В очите на всички тях видях безнадеждност и отчаяние. Но важното е да се предолее страха. БСП е единствената партия, която може да промени страната. За нас е важно привличането на инвестиции, да има доходи за хората. Само ние се ангажираме с цялостна балансирана програма”, каза пред симпатизанти в Хасково лидерът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев. Тази вечер в центъра на областния град се проведе предизборен митинг-концерт на „Коалиция за България”.

„4 години вече живеем двойнствен живот. Живеем в една лъжа, в един театър. Всяка вечер от телевизора – Борисов, Цветанов, Дянков. Убеждават ни, че живеем все по-добре. Вие ми кажете – по добре ли живеете отпреди 4 години? Вие, членовете на вашето семейство, по-високи заплати ли получавате отпреди 4 години?”, попита множеството Станишев. Той напомни, вместо 200 000 нови работни места, които обещаха ГЕРБ, имаме 400 000 заличени работни места. „2/3 от българите не искат да се повтаря управлението на ГЕРБ. Хората искат промяна. Само ние не направихме сделка с ГЕРБ и отстоявахме принципите си. Всички други пряко или косвено обслужваха Борисов и Цветанов”, каза още Станишев.

„Питат ме откъде ще дойдат пари. Ами за 4 години само НАП и министерството на финансите са раздали за бонуси на своите служители 200 млн. лв. Само за подслушване през тези 4 години са похарчени 400 млн. лв. БСП е единствената партия, която може да промени това”, заяви още Станишев.

На сцената на площад „Свобода” излязоха и кандидатите за депутати от листата на „Коалиция за България”, водени от Драгомир Стойнев. Водачът на листата очерта основните акценти в програмата на БСП. „Единствено ние подаваме ръка на младите с програмата „гарантирано първо работно място”. Държавата трябва ще помогне на младите семейства, защото демографският срив стопява нацията. Ние залагаме на 5-членния модел на българското семейство и усилията на държавата ще са насочени към тяхното подпомагане. Замразяваме нарастването на възрастта за пенсиониране и връщаме „швейцарското правило” за индексиране на пенсиите. Работещите на минимална заплата няма да плащат данъци”, изброи Стойнев.

„Запомнете: след Великден, който тази година се падна на 5 май,  на 12 май може да последва ново Възраждане на България. Ако ни подкрепите с номер 5 в бюлетината”, заяви Сергей Станишев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини