Нови успехи за информатиците на ПМГ

Димитър Карев и Александър Георгиев. Смн.: ПМГ

Четирима ученици от ПМГ се представиха достойно на Националната олимпиада по информатика.  В нея участваха над 100 ученици в различни възрастови групи, а състезанието бе на 27.04 и 28.04 в град Разград.

От ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участваха четирима ученици в групи С и В. Група С/7-8 клас/ се състои от 20 ученици, трима от които от ПМГ – Димитър Карев, Александър Георгиев и Ралица Манолова – 7 клас. В група В /9-10 клас/ участва Добрик Георгиев от 9 клас.

Димитър Карев от 8 клас завоюва ІІІ място в група С  и заедно с Александър Георгиев от 7 клас се класираха в разширения национален отбор по информатика.

Добрик Георгиев се състезава при равни условия с група А/11-12 клас/ и се класира десети в своята група, а в общото класиране в група АВ изпревари много участници от по-горните класове.

Тези успехи гарантират и на четиримата ученици участие в лагер-школата по информатика през септември. На Димитър и Александър през месец юни им предстои и школа за подготовка на  разширения национален отбор за младежката Балканска олимпиада по информатика.

Към успехите на Александър Георгиев се добавя и победата в третия задочен кръг "Маратон" на Националния конкурс  по програмиране CodeIT. За тази победа Президентът Росен Плевнелиев връчи на Александър специална награда на 22 април 2013 година. Повече от 200 участници от цялата страна са взели участие в конкурса, а 12 от тях, сред които и Александър, получиха призовете си от държавния глава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини