Мъж се самозапали заради развод

47-годишен мъж от Смолян се е самозапалил днес, около 11 ч. в областния град. Той е приет в болница с 80% изгаряния - трета степен. Причина за инцидента са лични проблеми на пострадалия с жена му, предава Дарик.

Мъжът е в процес на развод със съпругата си. Той не желаел да се разделят и дълго време я молил да останат заедно.

Мъжът предупредил жената, че ще посегне на живота си, след което в офиса й в квартал "Райково" се залял с бензин и се подпалил. След това той побягнал, вероятно следствие на болката и паднал на площад в града, където огънят бил потушен от минувачи.

В момента 47-годишният смолянчанин е в болница с опасност за живота.

Страх ме е от него, пребивал ме е, разказа съпругата на самозапалилия се - Наташа Петрова. „Водим дело, за да си вземем малкия. От този човек изпитвам само страх и омраза, не мога да живея с него. След този побой изпитвам страх от него. Дойде при мен, заля се с бензин, избяга по стълбите и после полицаите ми казаха, че се е запалил и са го закарали в Пловдив. Много ми е тежко и съм много изплашена", каза Петрова.

Общо шестима се самозапалиха през последните месеци. Последният случай на публично самозапалване беше 51-годишният Димитър Димитров през март. Той беше изписан от "Пирогов", след като получи 22 на сто изгаряния.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини