Ремонтират пътя за село Каснаково по българо-гръцки проект

На 2 657 740 лв. възлиза проекта за основен ремонт на пътя от разклона след село Добрич за димитровградското село Каснаково до границата на общината с хасковското Клокотница.

Това стана ясно по време на обществено обсъждане на разработката по линия на българо-гръцка програма под надслов "Димитровград за достъп". В нея Община Димитровград е водещ партньор, участва и гръцката община Софли.

Според предварителните разчети на вече одобрения проект, строително -ремонтните дейности на пътя ще струват 2 078 000 лв.

Разликата и текущите разходи по старта на реконструкцията, местната администрация предлага да се покрият с дългосрочен заем от фонд "Флаг" в размер на 2 000 000 лв.

Девет месеца по-късно тези средства ще бъдат възстановени от Европейските програми, увери зам.кметът Росен Кузев. Очаква се строителните дейности по отсечката да приключат до февруари 2014 година.

Пред местната общественост бе презентиран и проекта за изграждане на център от семеен тип за деца в риск, който ще се помещава в квартал "Черноконево". Работата по него ще стартира след месец и ще продължи до края на 2013 година. Очаква се центърът да поеме 14 потребители, като със сумата от 820 810 лв. той ще бъде построен и обзаведен.

Впоследствие по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" ще се набира персонал, който ще бъде подготвен и обучен. За него ще има и осигурено заплащане за сметка на разработката в продължение на година. След това се очаква тази дейност да стане делегирана от държавата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини