Сектанти заливат детските градини

Сектанти заливат детските градини в страната. Представители на различни религиозни движения влизат в забавачките уж, за да представят на децата различни танци или гимнастики, но в крайна сметка се опитват да им промиват мозъците, като им проповядват учения. Това разкриха изпатили и специалисти, пише в. "Репортер".

Последният засега известен такъв случай е в столичната 85 ЦДГ „Родина”. Малчуганите били обучавани в паневритмия – система от песни и танци, част от култа на Бялото братство, което мнозина определят като секта. Там нещата били прекратени навреме, за разлика от предишния такъв случай. Преди 3 години в няколко столични училища се стигнало до там, че децата си пеели мантри, докато вървят. 

„Първоначално децата изучават само песни и танци, но после идва и промяна в поведението им”, разказва Станислава Кьосева от Центъра за изучаване на религиозни движения.. 

От Дирекцията по вероизповеданията обясниха, че проверяват всички сигнали за секти. Такива обаче постъпвали рядко, обясни шефът й Емил Велинов. Според специалистите проблемът е, че родителите не ги различавали. 

В конкретния случай в 85 ЦДГ се оказало, че фондацията, обучавала децата на паневритмия, нямала право на това и може да се стигне до отнемане на лиценза й.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини