Министерството на образованието отпуска над 800 000 лева за иновации в детските градини

Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година детските градини за иновации по Националната програма "Хубаво е в детската градина". С решение на министъра на образованието науката проф. Галин Цоков бюджетът на програмата е увеличен двойно, за да се подкрепят повече детски градини. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Основната цел на програмата е да бъде осигурена целенасочена подкрепа за прилагане на творчески и иновативни решения на работещите учители, които търсят и постигат промяна за активно взаимодействие с участниците в образователния процес. През тази година в нея ще бъдат обхванати над 20 000 деца от 206 детски градини, в които работят 1277 учители.

Детските градини ще получат средства за изграждане на модерна среда и за реализиране на педагогически практики в градините и извън тях, както и за насърчаване на двигателната активност на децата. Подкрепени са проекти за социално-емоционалното развитие на децата чрез занимания в областта на изобразителното изкуство, музиката и физическата култура. 

Програмата се изпълнява за втора поредна година, като интересът към нея от детските градини се увеличава все повече. По тази причина и бюджетът е завишен и към одобрените от правителството 400 000 лв. се осигуряват от бюджета на МОН още толкова, за да се обхванат повече проекти и да се насърчи интереса за иновации в предучилищното образование.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини