До месец ще е ясно каква е присъдата за Лазар Колев по делото "Белнейски"

Пледоариите по делото "Белнейски", в което главен обвиняем за убийството на сестрите Белнейски е Лазар Колев, вече приключиха, предаде БГНЕС.

Пред Пловдивския апелативен съд Колев за пореден път заяви, че е невинен и поиска оправдателна присъда. Адвокатът му Марин Марковски заяви, че наказанието "доживотен затвор", което иска обвинението, е по същество "екзекуция" и затова съдът трябва да избере хуманното начало.

Прокуратурата и частните обвинители не се трогнаха от пледоариите на защитата и поискаха да бъде потвърдена присъдата "доживотен затвор без замяна" заради крайно тежкото престъпление, което според обвинението е извършил Колев.

Делото "Белнейски" се разглежда за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд. При първото разглеждане, с присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на подсъдимия Лазар Колев му е наложено наказание "доживотен затвор без замяна". Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 година, с цел да бъдат прикрити други престъпления (изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен), при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв.

Апелативният съд ще се произнесе в законовия тридесетдневен срок.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини