Арестуваха мъж, залял се със запалителна течност

Полицията е арестувала мъж, които се залял със запалителна течност в Ботевград, съобщи БНР. Мъжът - Николай Гацев, е част от група граждани, събрали се в града, за да подкрепят 45-годишната Виктория Русимова.

Русимова трябва да бъде изведена днес от дома й от съдия-изпълнител, който е продал апартамента й, заради задължения към кредитор. Жената обаче отказва да напусне дома си и заплаши да се самозапали.Историята датира от 2006 г., когато Русимова взима банков заем. По съдебен път банката си взима парите от поръчителя й. Той, от своя страна, осъжда Русимова, чието жилище е продадено на търг от съдия-изпълнител преди четири месеца и новият собственик иска да влезе в имота си.

На мястото пред апартамента днес, за да подкрепят жената, са се събрали 50 души от палатковия лагер пред Парламента, след като преди дни тя потърси помощта им.

Там са и новият собственик, както и съдия-изпълнителят. Входът на блока пък е блокиран от полицията."Съдебната система тук е чиста измама в Ботевград. Всичко, което е вършено, е вършено зад гърба ми", каза преди дни Русимова. Според нея апартаментът е продаден с измама. "Всичко това се вършеше с поръчителя и моите близки. Аз си внасям вноските и си имам документ, бележка, всичко е запазено", каза тя.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини