Снежно бедствие в Украйна

Над 22 хиляди души се борят със последиците от обилния снеговалеж в Украйна. Министерството на извънредните ситуации на републиката е задействало и над 5 хил. единици различни видове техника за последното денонощие.

Сред техниката, хвърлена в борбата със снежното бедствие са 22 влака снегорини и 84 единици военна техника.

С указ, подписан в края на миналата седмица от президента Виктор Янукович, за борба с последиците от снеговалежа са вдигнати военните. Президентът е разпоредил да се използват всички необходими ресурси за възстановяването на транспортните комуникации и да се нормализира животът в пострадалите райони.

В някои райони на Украйна, включително в столицата, падналия от петък (22 март) сняг надхвърли месечната норма.  Блокирани са пътища, летища, 600 населени места останаха без ток през уикенда.

В Киев заради обилния снеговалеж бе обявено извънредно положение. Понеделник, 25 март, официално бе обявлен за неработен ден в столицата и в Киевска област. Представители на властта са коментирали, че поне седмица ще е необходима за да се нормализира напълно животът там. Синоптичната прогноза за Украйна е затопляне да настъпи около 30 март.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини