Самозапали се миньор в Бобов дол?

59-годишен миньор се запали пред сина си в Бобов дол, съобщи "Сега". Съкратеният миньор пламнал като факла пред очите на сина си. Малко преди отчаяния акт той се обадил на жена си, за да й каже, че се чувства безполезен за себе си и за семейството си.

Симеон Симеонов полял главата си с бензин и си драснал клечката на улица „Циган“ в Бобов дол. Момчето изгасило огъня с якето си, но миньорът вече бил обезобразен и с 30% изгаряния. Закаран е в „Пирогов“. Животът му е в опасност. Това е пети случай на самозапалил се човек за последния месец. Информацията обаче за този случай е разнопосочна.

От МВР първоначално нямаха информация за такъв случай, впоследствие имаше информации за битов неволен инцидент, добавя БГНЕС.

Много тежко остава състоянието на самозапалилия се Димитър Димитров, той вече е на спонтанно дишане. 52-годишният Димитър Димитров, който се самозапали пред президентството е изведен от изкуствената кома. Състоянието на Димитър Димитров обаче остава много тежко.

Той се запали на 13 март пред президентството. Той е с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце. Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. След минута просто е пламнал. Мъжът има ковачница в с. Крайници, Дупнишко. Около мястото, където се е запалил имаше разхвърляни визитки. Самозапалил се е с бензин. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

Състоянието на пострадалия се утежнява и от това, че пациентът е вдишал токсичните газове и пушеците и това дава тежка прогноза по отношение на лечението. Преди две седмици пациентът е бил с инфаркт, лекуван е в Трета градска болница с високо кръвно налягане. Всичко това заедно утежнява прогнозата и я прави особено сериозна по отношение на живота, обясни проф. Огнян Хаджийски от "Пирогов". Залял се е с бензин и така се е запалил. Определено има опасност за живота му, каза Хаджийски. В тази голяма клиника шансът да оцелее е голям, подчерта той.

Първият случай бе на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техният кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини