Партия пусна обява за кандидат-депутати

РЗС стартира кампания за търсене на депутати. Още преди повече от седмица от партията на Яне Янев анонсираха старта на кампанията “Влез в политиката! Смени системата!“.

От Ред, законност и справедливост обещават до 60% от местата в листите на партията за парламентарните избори да са от гражданска квота. Изискванията към кандидатите не са много.

РЗС държат кандидат-депутатите да имат навършени 21 години към изборния ден, да са български граждани и да няма друго гражданство, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода, както е по Конституция.

Нещата обаче са много строги що се отнася до партийното минало на гражданите, които искат да влязат в листите на Янев. От РЗС не искат кандидатите да са били министър, зам.-министри, шефове на агенция или членове на политическите кабинети на министри в правителствата от 1990 до 2013 г. Мераклиите за народни представители категорично не трябва да са били част от ДС.

Партията на Янев държи хората, които евентуалното ще застанат зад банките в НС от тяхната партия, да притежават комуникативни умения, интелект, способност за сближаване с хората и работа в екип, лидерски качества и собствени убеждения. За необходим образователен ценз не става дума.

От РЗС посочват, че професионалният и управленски опит, доброто семейство, както и висшето образование, при равни други условия, ще дават предимство на съответната номинация.

Ще насърчаваме ерудирани, енергични и желаещи да работят за смяна на модела хора от всички възрасти, допълват от партията.

Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят подробна биографична справка, мотивационно писмо и три препоръки.

Препоръките може да бъдат от вашия работодател или някой друг човек, който ви познава добре. Поне един от хората, който ви препоръчва, следва да ви познава повече от 5 години, уточняват от партията.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на събеседване със специална Комисия по номинация на кандидатите за депутати.

От РЗС допълват, че хората, които преминат успешно етапа на събеседването, ще бъдат включени в проектолистите на партията. Това обаче не им гарантира, че ще бъдат кандитати за депутати, защото “може да се прецени, че някой не е подходящ да бъде кандидат за депутат“.

От партията успокояват обаче, че “има много други начини, по които този човек да бъде привлечен към политическия живот – да бъде наш координатор, застъпник, модератор, експерт“.

Финалните кандидат-депутати обаче също няма да си почиват по време на кампанията.

"Ние ще очакваме от вас да работите усърдно и активно, за да реализирате потенциала си в полза на държавата и обществото. Освен това ще разчитаме на участието ви в предизборната кампания във вашия избирателен район, при провеждането на събития и подпомагане на РЗС на национално ниво”, посочват от партията.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини