Честито, депутате! Заплатата ти вече е 4248 лева

Честито на българските депутати! Във времена когато хората масово губят доходи и работа, техните възнаграждения растат.

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца. Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание. За тях класа за прослужено време не е 0,6 процента на година, както е за повечето българи, а 1 на сто, което означава, че 20 години стаж вдигат парите им с още 20% (849,60 лева), а участие в една парламентарна комисия носи допълнителен бонус от 15 процента в депутатския портфейл (637,20 лева).

Заплатите на народните представители се изчисляват по данните на НСИ за работните заплати в страната. Те възлизат на три средни работни за последен месец на тримесечие в обществения сектор. Така депутатския доход се смята само през месеците март, юни, септември и декември, през които държавната администрация редовно блажи с ДМС-та и доходите са по-високи в сравнение с другите месеци на годината.

Покрай депутатската заплата от вчера са увеличени и възнагражденията на министър-председателя Бойко Борисов, министрите, зам.-министрите и членовете на политическите кабинети във ведомствата.

Премиерът Борисов вече взема 6584,40 лева основна заплата, министрите му - по 5522,40. Основната заплата на президента Румен Радев става 8496 лева.

Преди броени дни в Албания премиерът Еди Рама обяви, че заплатите на депутатите и министрите ще бъдат намалени в знак на солидарност с проблемите на хората заради пандемията от COVID-19. У нас такава пример липсва.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Цъ
  ЦЪФ
  19 -2
  18:47, 2 апр 2020
  да им преседне дано , и на децата им
 • 2
  Жо
  Жоро
  14 -2
  21:18, 2 апр 2020
  Долна корумпирана паплач.
 • 3
  Уа
  Уааау
  13 -1
  22:20, 2 апр 2020
  С какво толкова заслужиха тези заплати??? С подвикването си едни други или с какво.......??! Малко е нагло!!!
 • 4
  То
  Том
  4 -18
  23:56, 2 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ша
   Шайка
   11 -1
   01:57, 3 апр 2020
   Поредния идиот.
  • То
   Томчо
   5 0
   12:46, 4 апр 2020
   Ти дебил ли си или се правиш на луд?Основната заплата е 4248 , с участието по разни комисии и други бонуси надхвърля 8000. Българския парламент не трябва да надхвърля повече от 80 дУпетата.Хайде сега смятай разходите за излишните 160 на колко възлизат, но не забравяй бонусите ,разходите за автомобили, за командировъчни,за жилища и т.н.Ще се получи една сума от няколко милиона ежемесечно.Прибави и огромните субсидии и става колосална сума.Субсидиите трябва да са по 1лв. за получен действителен глас ,всичко над тази сума е кражба.Народа ако е доволен ще ходи масово да гласува и така ще съберат големи субсидии а не като сега 30-40% избирателна активност.За 30 години не са направили нищо с което да заслужат уважението на избирателите си. 30 години само кражби ,продаване на националните интереси и работа само за собствените интереси.
 • 5
  Бр
  Брад
  6 -3
  00:01, 3 апр 2020
  А кога ще се обърне някой към работодателя си за ниските си доходи.как някой политик да му вдигне заплатата като почти всичко е частни фирми и никой не може да им се меси на тези изедници,ама ние все бойко мойко
 • 6
  Ка
  Кака
  8 -1
  10:48, 3 апр 2020
  Защо са ни на нас българите 240 хрантутника? Трябва да ги намалим с 2/3след пандемията!
  • На
   Нали разбираш че те
   2 0
   14:07, 4 апр 2020
   няма да се намалят доброволно. Никой паразит не се пуска доброволно от жертвата с изключение на кърлежа. Тия са по - долни и от кърлеж.
 • 7
  Ан
  антимишок
  3 -1
  15:20, 5 апр 2020
  Факта че "народните избраници" си позволиха да си увеличат заплатите точно в този момент ми припомня едно изказване да дядо Славейков- Не сме народ,а мърша" Факт.
 • 8
  Да
  Дамян
  1 0
  19:48, 5 апр 2020
  Не трябваше да спим,когато със закон си вързаха заплатите за СРЕДНАТА за страната.Ако бяхме настояли да зависи от минималната работна заплата,тези хрантутници от девет дерета щяха да носят вода, само и само да вдигат минималната заплата и от това щяхме да печелим всички.А сега печелят само те и не са виновни , защото законът така казва.С всяко повишаване на средната заплата в страната, автоматично им се преизчисляват заплатите, не си ги гласуват те самите.Добре измислено.

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
06 юни 2020
Последни новини