Сидеров: Ако Костов направи кабинет, излизаме на въоръжена война

"Ако Иван Костов направи кабинет, ние от „Атака” трябва да предприемем партизански действия и да излезем на въоръжена война." С тези думи лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира искането на демократите президентът Росен Плевнелиев да забави мандата на ДПС и да направи последен опит да състави програмно правителство, което да бъде оглавено от тъмносините, съобщи агенция КРОСС.

Според Сидеров предложението на Костов е цинично, тъй като именно той е виновен за колонизацията на страната ни.

Костов вече е управлявал, припомни Сидеров. ДСБ трябва да се саморазтури, Костов да се извини на българския народ и да отиде на прокурор, категоричен бе лидерът на „Атака”.

Сидеров изрази недоволството си и от обстоятелството, че държавният глава се готви да връчи проучвателен мандат на ДПС. По думите му това е противозаконно, защото в момента тече следствие дали Ахмед Доган е поръчал убийството на Бойко Борисов.

"Какво става, ако това се окаже истина - Плевнелиев се покайва или какво", зачуди се лидерът на националистите.

Сидеров каза още, че в сряда "Атака" ще внесе предложение за включване на точка в дневния ред на НС за приемане на проекторешение, с което се възлага на правителството на Република България в едномесечен срок да осъществи необходимите действия за отнемане на лицензиите на електроразпределителните дружества, прекратяване на приватизационните договори с тях и връщане на имуществото им в активите на държавата.

Това проекторешение ще бъде един тест за председателя на парламента Цецка Цачева, както и за цялата ПГ на ГЕРБ. Ако то бъде отхвърлено или ГЕРБ гласуват "въздържал се", това ще означава, че не искат да изгонят монополистите от България.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини