Изписаха Борисов от болницата

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изписан от столичната болница "Лозенец", където беше приет заради хипертоничен пристъп, предаде БГНЕС.

Борисов бе настанен за лечение преди три дни поради високо кръвно налягане. "Премиерът в оставка ще трябва да пие лекарства дълго време, за да се овладее повишаването на кръвното му налягане", съобщи директорът на болницата професор Любомир Спасов.

Заради влошеното състояние на Борисов вече два поредни дни се отлага редовното заседание на правителството. Стигна се дори дотам от правителствената служба да съобщят, че заседанието ще се проведе на 29 февруари, а 2013 година не е високосна.

Както е известно в понеделник, 24 февруари, Борисов върна мандата за съставяне на ново правителство на президента Росен Плевнелиев. Сегашното правителство на ГЕРБ, водено от Бойко Борисов, подаде оставка на 19 февруари. То беше принудено да го стори, след като при протест на "Орлов мост" се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция, в които имаше ранени хора.

Вече повече от две седмици България е арена на протести, като се очаква, че в неделя, 3 март, протестите ще стигнат нова връхна точка. Тогава страната чества 135 години от Освобождението си.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини