14 фирми се натискат да снабдяват МБАЛ с лекарства за 5 млн. лв.

14 фирми участват в обявената от МБАЛ Хасково обществена поръчка за лекарства на стойност 5 милиона лева. Днес специално назначена комисия с председател медицинския директор на болницата д-р Мариян Запрянов отваря пликовете с офертите. Сред участниците са досегашни доставчици като „Софарма Трейдинг“, „Либра“, Медекс“, но има и нови играчи като „Фармнет“ на Марешки, „МСфарма“, Търговска лига и други.

Обществената поръчка включва 910 позиции. На практика фирмите се състезават за всяко лекарство поотделно. В критериите за оценка на офертите са включени техническа оценка и цена. Техническата оферта включва и възможност за разсрочено плащане, както и това дали даденото лекарство е оригинал или генеричен продукт, уточниха от комисията. Все пак решаваща, с 65 точки от общо 100, е цената на продукта.

Освен д-р Запрянов в комисията участват шефката на болничната аптека Анета Захариева, д-р Костадин Василев, началник на II вътрешно отделение, Кристиян Рангелов, главен юрист на МБАЛ, и външният консултант Ваня Цачева.

След като прегледа документите на фирмите, комисията трябва да обяви ден, в който публично да отвори пликовете с цените на кандидатите. Крайният срок, в който тя трябва да приключи работата си, е 31 март.

Освен нуждите на МБАЛ от лекарства, болничната аптека снабдява и диспансерите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини