Бивш възпитаник на Езиковата показва на сегашните пътя към успеха

Митко Василев

Възпитаникът на някогашната Немска гимназия в Хасково, сега гимназия с преподаване на чужди езици, Митко Василев представи днес пред ученици и преподаватели книгата си „По пътя към успеха“. Авторът е шеф на Германско-българската търговско индустриална камара, а 20-тата годишнина на организацията е конкретният повод за написването на книгата.

Тя представлява разговори с 33 български и толкова немски популярни личности от различни сфери на обществения живот. На всички тях са задени 5 въпроса, 4 от които са свързани с успеха: „Считате ли се за успял човек? Какво значи според вас успех? Каква е вашата рецепта за успех? Какви съвети бихте дали на хората, които искат да постигнат успех в живота? Какво е вашето мнение за отношенията между Германия и България?”

Това е книга за успеха - едно от най-важните неща в човешкия живот. Книга за успешни личности, които по свой и оригинален начин са постигнали и дефинирали успеха. Книга за личности, чийто професионален живот е свързан с българо-германските отношения, разказа Митко Василев пред учениците и преподавателите, препълнили залата.

Той разказа и някои свои спомени от живота в някогашната Немска гимназия, припомни имена на учители и лектори, някои от които вече не са между живите.

На срещата присъства и друг бивш възпитаник на гимназията – Симеон Василев, издател и редактор на книгата. Предстои през месец април да излезе „По пътя към успеха“ на немски език. Всички приходи от продажбата на книгата ще отидат за дом за деца с увреждания в с. Дълбок дол, Троянско, заяви авторът.

Тодор Кръшков

Митко Василев, директорката на Езиковата Пенка Делиева и Симеон Василев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини