Заменки по Черноморието за 2 лева, но данните са само за времето на Тройната коалиция

Не вярвам да има осъдени за заменките на земи по Черноморието. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който визираше предимно времената от управлението на Тройната коалиция.

Късно снощи Найденов е получил актуализиран списък от областните управители в България, които по закон до 2008 година са били главни действащи лица при отчуждаването и продажбата на земи от Горския фонд. Найденов сподели, че по времето на Тройната коалиция са продадени 143 имота с обща площ от около 2 хил. декара.

На въпрос на „Нова телевизия” ще има ли присъди или санкции за тези сделки, Найденов отговори с пример – по онова време (бел. ред. – а и сега) предназначението на големите имоти, които са били отчуждавани, е променяно директно от Министерския съвет. „Има два имота за по над 1000 декара, които са давани за строежи – нали не вярвате, че ще осъдят Станишев за това”, попита риторично Найденов.

Земеделският министър обаче не отговори пряко ще има ли санкции за сделките по време на ГЕРБ. Той каза, че не е негова работа да налага наказания и че е предал списъците на областните управители на парламентарната комисия, проверяваща съмнителните сделки, която ще трябва да се произнесе. Затова Найденов отказа в ефир да съобщи и имена на фирми, купили си апетитни имоти. Министърът само каза, че има случаи на продажби от по 2-2.50 лева на декар. „Няма как това да се случи, ако не става въпрос за „наши хора”, обясни той.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини