Над 20 версии за стрелбата срещу Баретата

Продължава разследването на вчерашното показно нападение срещу Златомир Иванов Баретата в центъра на София. Ще бъде направен пореден оглед на апартамента срещу Съдебната палата, от който е стреляно, съобщи КРОСС.

След нападението срещу Баретата, аратаментът в отсрещната сграда беше запален, покривът рухна, а това прави събирането на доказателства много трудно. Полицията работи по над 20 версии за причините за стрелбата.

Баретата бе прострелян вчера сутринта пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и охранител на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. Станков също е откаран в "Пирогов".

Инцидентът стана малко преди 9:30 часа. Междувременно в същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори. Оттам е стреляно по Баретата. По неофициална информация нападателите сами са подпалили апартамента, за да заличат следите.

Интересен факт е, че Баретата е влязъл в Съдебната палата през централния вход, докато иначе е влизал през входа откъм улица "Позитано". Стрелецът вероятно е стрелял с автомат "Калашников". Баретата, обаче, е носел бронежилетка.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини