„Главата на Доган” – част от сделка с Турция за изборите и АЕЦ?

Случилото се на конференцията на ДПС е политически тероризъм, това е насаждане на страх и в полза на политически сили.

Това, че г-н Доган не умря е само шанс, обаче следващият сигурно ще умре, коментира председателят на щаба за борба с предизборните измами на партия „Свободен народ" Цончо Колев, който е бил и старши инструктор в антитерористичния отряд на „червените барети".

Според него действията на НСО са престъпление към България, към един политик - независимо дали е обичан, или не. Колев недоумява как гардовете от НСО, които са едни от най-добре обучените в ЕС, са оставили Октай да пробяга 50 метра вътре в залата и никой не му излиза насреща.

Сега аз питам, защо стана така? Защо тези момчета са се забавили с действията си? Аз лично започвам да си мисля, че някой им е казал да закъснеят с действията си, допълни още бившият треньор на националния отбор по карате.

За такова нещо падат глави. Пада министърът на МВР, пада Коджейков като шеф на НСО, защото това нещо, ако се повтори втори път, тогава може да бъде убит и Бойко Борисов, какво правим, пита още той.
По думите на Колев, не бива да се задоволяваме с уволненията в НСО, оповестени по-рано днес. „Трябва да вземат оставката на Коджейков", категоричен бе той.

Имаме криза в правоохранителните органи. Всеки ден имаме престъпления на улицата, обири на банки, а къде е вътрешният министър - няма го, негодува още Колев.
Според него, действията на службите не са били много адекватни и след инцидента, защото Октай е трябвало да бъде изведен навън и разпитан дали няма връзки с терористични организации, например, както и да се изясни кой му е дал оръжието.

За мен, като професионалист, физиономията му беше като на убиец. Мен ме шокираха фактите на МВР-психолозите, че е много добро момче. Това са несериозни констатации за човек, който е опрял пистолет в слепоочието на друг, коментира още Цончо Колев и добави:
Това е тероризъм, защото се случва пред цяла България, пред цяла Европа, пред целия свят и пред аудиторията на етническа партия.

Сега пред нас е и един много опасен въпрос, а именно кой може да го е поръчал. Аз имам само съждения - може да зададете въпрос на Борисов какво е разговарял и какво му е обещавано на него от турския премиер Ердоган или обратно, каква им е връзката.

От друга страна, нека да отговорят Касим Дал дали има връзки с турски разузнавателни органи и по-конкретно с терористичната организация „Сивите вълци."
Много е вероятно турският премиер да е казал на Бойко Борисов: Виж какво, аз ще ти дам 200 000 гласа за ГЕРБ, а пък ти ще спреш АЕЦ, за да можем ние да си го построим в Турция, заяви още Колев.

Той присъства на форум, посветен на инициативата „За честни избори 2013". На срещата имаше представители на Свободен народ, ГОРД и НФСБ и различни организации.

В хода на разгорещените дискусии са набелязани и различни мерки, „които да попречат на Бойко Борисов да открадне изборите."
Едно от предложенията е да се поискат външни наблюдатели във всички нива на изборните секции.
Второто е промяна на гласуването - от ръчно да премине в механично, не електронно, което по думите на Колев ще спести много пари на данъкоплатците и е непробиваемо.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини