Тунели за говеда под Ню Йорк

Уестсайдските подземни тунели за говеда са градска легенда на около век и половина. За съществуването на подземните кравешки пътища винаги разказва някой, който е чул за това от някого и никога - някой, който е видял крави да влизат или излизат под земята в Ню Йорк.

Според разказите по някое време през 1870 с цел да се облекчи на трафика по улиците на едър рогат добитък е бил създаден на подземен ″Cow Tunnel″ под 12 авеню и 34-та улица.

По-нататък историите се разминават значително. Например по въпроса от какво са направени тунелите, материалът варира от дъб, стомана до камъни.

Има даже стара статия в Tribeca Tribune от 1997 г., авторът на която достига до служител на Con Edison (електроразпределителната компания в Ню Йорк), който има приятели, които научили, че техен приятел е виждал тунелите. В крайна сметка изгледжа подземният ″Cow Tunnel″ е поредната градска легенда.

Но най-сериозно, през 2004 г., легендарните тунели за едър рогат добитък излизат на повърхността - в кореспонденция между две сериозни институции. Комисията за Опазване на Забележителностите на Ню Йорк  и Държавната служба за парковете, развлеченията и опазване на исторически обекти си пишат и споменават подземен ″Cow Tunnel″ на 34-та улица и 38-мо авеню. Според кореспонденцията, ако тунелът е все още в добро състояние, може да отговаря на условията за включване в Националния регистър на историческите места.

gothamist.com
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини