Висша мода от Стефан Ролан - бяла коприна и органза

Уникална колекция висша мода за сезона пролет-лято 2013 година показа световноизвестният френски дизайнер Стефан Ролан в Париж.

Най-възрастният топмодел Кармен Дел Орефис (81) бе лице на пищното ревю на Стефан Ролан, което се проведе под акомпанимента на нежни цигулки.

Моделиерът най-после е налучкал вярната естетика в колекцията си, като усъвършенства изкуството на изчистения архитектурен стил, пишат от БТА. Тоалетите на Стефан Ролан от бяла коприна и органза, от черно с голи гърбове или с болеро са чувствени и ясно показват защо дизайнерът е любим на редица телевизионни звезди, сред които Ким Кардашиян. Тя аплодира шоуто, което проследи от първия ред.

Пред Асошиейтед прес Стефан Ролан разкри, че е проектирал дефилето като скулптурна изложба. А също, че в създаването на колекцията си се е вдъхновил от "Нике от Самотраки" - древногръцка статуя, намерена на остров Самотраки и изобразяваща богинята на победата Нике, която е изложена в Лувъра.

Според Ролан процесът на създаване на дрехите е също толкова интересен, колкото са самите облекла. Той използва уникална техника за обработка на шифона, която наскоро научил от учени. Като се има предвид всичко това не е чудно, че сред клиентите му е Лейди Гага.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини