Трети рожби на Бъдни вечер, първо мъжко-на Коледа

Щъркелът зарадва две майки с рожби навръх Бъдни вечер, съобщиха от хасковското АГО. В очакване на раждането на Божия син, със свой се сдоби жена от село Узунджово. Малкият проплакал точно в 21.25 часа.Изненадал майка си с изисканите си размери-2 600 грама и 48 сантиметра. Затова пък излезнал лесно и безпроблемно. Не е известно дали детето ще носи името на Христос, но за разлика от него не е бил първороден, а трета рожба в семейството.

Малко преди полунощ своята рожба доби и Мария, но не от Витлеем, а от Две могили русенско. Разликите не спират до тук, новороденото е момиченце и също трето дете в семейството.Малката е с почти перфектни размери-3.250 кг и 50 см.

Раждане беляза и самата Коледа. В 16.50 часа на бял свят гръмогласно възвести появата си и момченце на майка от Симеоновград. Юнакът излязъл с впечатляващите размери от 3.5 кг тегло и 51 см височина. За 25 годишната симеоновградчанка това е било първо раждане.

Всички деца и майки са добре. Ражданията са минали по естествен път и без каквито и да е било проблеми, доволни са от хасковското Родилно. Днес там чакат ново раждане, има и други жени които са на път да дадат нов живот. Изпълнената с много неизвестни родилна аритметика обаче не позволява да се прогнозира ще има ли бебе навръх Нова година.

Поне още две деца са се родили на Коледа, в съседен Димитровград. Полът и размерите на новородените обаче не се съобщават.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини