32 см. сняг в Хасково, Пътното: забранено е движението на МПС над 3.5 т

32 сантиметра е снежната покривка в областния град, съобщиха от местната метеорологична станция. Средно за областта дебелината на снега е 20-25 см. Минималните температури в региона са минус 4.6 градуса. Слабо преваляване от сняг в Хасковско и Харманлийско.

Няма затворени пътни участъци, съобщиха за Haskovo.net от Областното пътно управление. Пътищата са проходими при зимни условия. От снощи е в сила забрана за движение на автомобили с тегло над 3.5 тона.

Днес областта се разминава с предупрежденията за опасно време от Националния институт по метеорология и хидрология. Оттам обявяват оранжев код за 12 области в страната, заради очаквани силен вятър, снеговалежи и поледици. Код "оранжев" е обявен за областите - Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол. В останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

В източната половина от страната ще се задържи ветровито – с умерен и силен север-северозападен вятър, допълват от НИМХ. Понижението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в Лудогорието – около минус 10°, а в крайните югозападни райони до 0° - плюс 2°.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини