Бандити задигнаха около 200 000 лв. в Перник

етирима въоръжени бандити обраха Централната обогатителна фабрика (ЦОФ) в Перник. Откраднати са заплатите на служителите, а нападателите са изчезнали”, потвърдиха за bTV oт полицията. Задигнатите пари са около около 150-200 000 лв., съобщиха от полицията.

Обирджиите са натоварили касата в "Ауди" около обяд днес и после са отпрашили в неизвестна посока. После колата е намерена опожарена на 5-6 км. от Перник.

Сигнал за обира бил подаден днес в 12,40 ч. на телефон 112. Маскираните и въоръжени бандити спрели пред сградата на фабриката. Те тръшнали на земята намиращите се отвън двама охранители и двама работници, влезли в административната сграда, насочили оръжието срещу касиерката и изнесли приготвените за заплати пари. После жената е ударена с приклад по главата.

Служители на полицията в Перник правят огледи, а бандитите още се издирват. ЦОФ е към мините, собственост на бизнесмена Христо Ковачки. Фабриката обработва въглища и товари за ТЕЦ "Република" и "Бобов дол".

В ЦОФ работят около 400 души, които днес останаха без заплати. От фабриката гарантираха, че хората ще си получат възнагражденията.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини