Изграждат първите къщи за пострадалите от земетресенията в Перник

В област Перник се изграждат първите сглобяеми къщи, предоставени чрез средства от националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст в помощ на най-тежко пострадалите след земетресенията. Със средствата, събрани чрез дарения от БЧК, до момента са определени за изграждане 17 сглобяеми къщи. 

На община Перник са доставени и първите количества от общо 500 кубика дърва за огрев, дарени безвъзмездно от Министерството на земеделието и храните в помощ на пострадалите в тежко социално положение. В допълнение в следващите дни на общината ще бъдат осигурени още 300 кубика дървен материал, предоставен под формата на дарение от резиденция Бояна в следствие на планираната санитарна сеч на комплекса.

На своето последно заседание миналата седмица Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет разпредели още 246 370 лв. за преодоляване на последиците от земетресението през м. май тази година. С последното решение на Комисията общата финансова помощ от държавата за общините Перник, Радомир и Столична до момента възлиза на 16 292 329 лв.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини