Джеймс Бонд загуби битката със "Здрач"

Последната част от вампирската сага "Здрач" оглави филмовия боксофис в Северна Америка още в първия си уикенд на екран, според Ексибитър рилейшънс (Exhibitor Relations) и предварителните данни, оповестени в неделя от компанията.

Тази глава 5 "Здрач: Зазоряване - част 2" е дългоочакваният от феновете ужас от живота, пред който се изправят зрители, хора и вампири. Филмът събра 141,3 милиона долара през първия си уикенд по кината в САЩ и Канада.

Джеймс Бонд и "Скайфол" също направиха добър уикенд, въпреки че шпионинът загуби водещото място във финансовата класация за масово кино в Северна Америка. Той събра "едва" 41,5 млн. долара приходи и вече има общо 161,3 милиона долара от американската премиера миналия уикенд.

Изправен пред тези два гиганта, филмът "Линкълн" с великия Даниъл Дей-Луис не се цепи и защитава добре надеждите на автори и разпространители с 21 млн. приходи (22.4 милиона общо), предаде БГНЕС.

"Разбивачът Ралф" - анимацията на "Дисни" и борбата за свобода на видеогероите, заслужи четвърто място тази седмица с 18,3 млн. долара (21.4 милиона за три седмици участие в кината).

Ралф победи и Дензъл Уошингтън в "Полет", който (филмът) събира 8.6 млн. долара в история с герой, самолет, наркотици и... общо 61,3 милиона.

На шесто място остава ЦРУ - историята с лек антиирански привкус "Арго" на Бен Афлек, която спечели още 4 млн. долара и за пет седмици донесе на създатели и разпространители 92 млн. долара.

В боксофиса повече от месец се задържа и френският екшън "Твърде лично - 2", написан и продуциран от Люк Бесон. Той е на седмо място с 2.1 млн. долара и общо 134.6 милиона.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини